Ligging & Omgeving


La Cité de CarcassonneRevel met zijn overdekte marktplaats
Revel met zijn overdekte marktplaats

In het zuiden van het departement Tarn ligt ons dorpje Cahuzac, in een heuvelend landschap aan de voet van het natuurgebied van de Montagne Noire.

 

In de directe omgeving bevinden zich de kleine idyllische dorpjes en stadjes met talloze restaurantjes en winkels. Zoals Sorèze (2 km) met zijn abdij- school daterend uit de 12de eeuw gelegen in een historische site.

Het vestigingsstadje Revel (7 km) met zijn prachtige oude houten hal met daarboven een belfort, biedt wekelijks schaduw aan een markt die wordt omschreven als één van de 100 mooiste markten van Frankrijk.

 

Op iets verdere afstand bevinden zich de grotere toeristische steden zijnde Carcassonne (45 km), Toulouse (55 km) en Albi (60 km), ideaal dus voor een daguitstap.

                  Albi                            Toulouse                        Sorèze                          Castres

Lac St-Ferréol in de Montagne Noire
Lac St-Ferréol in de Montagne Noire

Eveneens dichtbij ligt het het meer van Saint-Ferréol (7 km) met een dijk en dam, die het Canal du Midi voorziet van water en die op de lijst van werelderfgoed van de UNESCO staat. Lac St-Ferréol is een plek van grote schoonheid met een veelvoud aan activiteiten (zwemmen onder reddingstoezicht, pedalovaren, mini-golfen, paardrijden, wandelen, museumbezoek,...)

 

Of je kan er simpelweg genieten op één van de vele terrasjes die de omgeving rijk is. Een pick-nick in de schaduw van de dennenbomen is een mooi alternatief voor de talrijke restaurantjes en tea-rooms.

 

De Montagne Noire maakt deel uit van het Regionaal Park van de Haut-Languedoc. Het is een bergketen gelegen aan het zuidwestelijke einde van het Centraal Massief en is voor sportliefhebbers in elk seizoen een waar paradijs: mountainbike, wielrennen, speleologie, parapounting of een stevige trektocht.

       Canal du Midi                 Castelnaudary                St-Félix-Lauragais           Zonnebloemvelden

Of doe je het liever rustiger aan met een ontspannend fietstochtje of wandeling in het licht glooiend landschap langsheen de zonnebloemvelden, op zoek naar ongerepte pittoreske dorpjes met hun typisch zuiderse kerkjes.

Zicht vanuit de kasteeltuin op de Montagne Noire
Zicht vanuit de kasteeltuin op de Montagne Noire

 

Wie echt platte rust wenst, die blijft gewoon op het kasteeldomein aan de rand van zijn eigen verwarmd zwembad, genietend van een barbecue en een glas heerlijke wijn.

 

Ga je hertjes spotten in de tuin en geniet je ’s avonds van een heldere sterrenhemel met een koor van talloze krekels en uiltjes op de achtergrond.

La Passerelle de Mazamet (35 km)

Sidobre Burlats (40 km)